„Happy Kids” néven háziversenyt rendezett a Seichin Karate Sportegyesület annak a mintegy kétszáz kis karatékának, akik eddig csak az edzőteremben gyakorolták tudásukat. A megmérettetés célja az volt, hogy a kicsiket ne csak fizikailag, hanem pszichésen is felkészítsék a versenyekre, a versenyzésre.

A Pesterzsébeti Közgazdasági Szakiskola adott otthont 2014. február 8-án a Happy Kids versenynek, amelyre a Magyarországi Goju-Ryu Szövetség egyesületeiből a legfiatalabb tagok érkeztek Szigetszentmiklósról, Dunaharasztiról, Soroksárról, Csepelről, Újpalotáról, Várpalotáról, Kulcsról és természetesen Pesterzsébetről. A legkisebbek alaptechnikákban, a nagyobbak katában és kumitében mérték össze tudásukat. A verseny újdonsága a szivacs kumite volt, amelynek lényege: a karatékák piros, illetve kék színű mellényt viselnek olyan anyagból, amelyre jól tapad a tépőzár. A versenyzőknek az oldalaikon tépőzáras szivacskockákat kell egymás mellényére felhelyezni, s értelemszerűen az nyer, aki a legrövidebb idő alatt a legtöbb kockát helyezi el ellenfele mellkasára, oldalára vagy a hátára.
Happy Kids, azaz boldog gyerekek – a névválasztás nem véletlen. A Seichin Karate Sportegyesület ugyanis nagyon nagy hangsúlyt fordít arra, hogy a kicsiket fokozatosan vezesse be a versenyzés világába, az első részvételek mindenképpen sikerélményekkel járjanak, a gyermekeket motiválja a versenyzés, a versenyhelyzet. – A fizikai mellett nagyon fontos pszichikai felkészítés, hiszen ha valaki közvetlenül az edzőteremből megy egy komoly versenyre, a drukk, a stresszhelyzet akár 50-80 százalékkal is ronthatja teljesítményét – mondta Harsányi László. A verseny további céljai voltak, hogy a szövetség fiatal bírái gyakorlatra tegyenek szert, a 30 fős rendező gárda (időmérők, jegyzőkönyvvezetők, stb.) pedig élesben gyakoroljon és felkészüljön a 2014. évi Országos WKF Karate Diákolimpia színvonalas lebonyolítására.

A cikk a www.pesterzsebet.hu oldalon is olvasható:

0